La planificació i l'organització com a hàbit
1.- La planificació i l'organització com a hàbit
1.2.- El concepte d'objectiu o de fita. Diferencial amb tasca
2 de 17
Índex
Objectius
Bibliografia
Web
Objectius
  • Conèixer les eines bàsiques per establir prioritats i objectius.

  • Identificar hàbits que afecten negativament la gestió del temps.

  • Treballar i analitzar una escaleta personal d'ús del temps.

Bibliografia

CASADO, L. (2002) Aprender a organizar el tiempo. Barcelona: Paidós.

El temps s'ha convertit en un problema per a la majoria dels/de les professionals, i amb especial intensitat per a les persones que ocupen càrrecs directius. La resposta consisteix, en moltes ocasions, en una frenètica carrera de fons contra el rellotge. El resultat sol ser altament insatisfactori i, a més, provoca efectes secundaris en la salut personal i organitzacional, acaba per afectar la vida familiar i social. Aquesta situació de conflicte amb el temps, d'escàs èxit, no és l'única alternativa.


COVEY, S.R.; MERRILL, A.R.; MERRILL, R.R. (1996) Primero lo primero, reflexiones diarias. Barcelona: Paidós.

Aquesta obra és el resultat d'aplicar les revelacions d'"Els set hàbits de la gent altament efectiva" als problemes quotidians de les persones que han de fer front a les exigències cada vegada majors de la seva vida personal i, sobretot, laboral. És un veritable manual per enriquir les nostres relacions amb els altres, aconseguir la pau interior i disposar de la confiança necessària per augmentar la qualitat de tot el que fem: decidir què és el veritablement important, aconseguir fites valuoses i portar una vida plena, gratificant i equilibrada.


POELMANS, S. (2005) Tiempo de calidad. Calidad de vida. Barcelona: McGraw-Hill.

Guia pràctica per a aquelles persones que busquen maximitzar la qualitat del temps que gaudeixen amb la seva família, els amics i companys, mentre mantenen una carrera professional i personal en el vertiginós entorn laboral i professional d'avui.

Web

https://www.stephencovey.com/

Pàgina web de Stephen R. Covey

Permet accedir als abstracts de les seves obres principals i enregistrar-se a la Covey community. Pàgina en anglès.

El concepte d'objectiu o de fita. Diferencial amb tasca

Un cop hem convingut la conveniència de fixar-nos objectius o fites, sembla interessant assegurar-nos que sabem el que és un objectiu i que sabem distingir-lo d'una tasca.


L'objectiu

L'objectiu és la finalitat, el propòsit, l'expressió de la fita que es vol aconseguir. Respon a la pregunta què? L'objectiu defineix la tasca.


L'objectiu permet:

  • Formular amb concreció i objectivitat els resultats desitjats.

  • Definir i planificar les tasques.

  • Orientar els processos.

  • Mesurar i avaluar els resultats.


La tasca

La tasca és una activitat. Respon a la pregunta com? Tota tasca comporta un objectiu (sigui implícit o explícit, conegut o no, compartit o no).


Difícilment es pot considerar una tasca aïlladament, independentment d'altres tasques. Un conjunt de tasques mútuament relacionades o que interactuen per arribar al resultat és el que anomenem procés.


Com puc agilitar el procediment de gestió de queixes de la ciutadania?

Agilitar el procediment per millorar la satisfacció ciutadana.

Tenir perfectament diferenciats els documents que cal emplenar per a les diferents queixes, ampliar l'horari de registre de queixes, ampliar el nombre de finestretes d'atenció, obrir una pàgina al web per a la recepció de queixes, etc.

Idea principal

Objectiu i tasca són dos conceptes diferents: el primer és la finalitat i respon a la pregunta què mentre que la segona és una activitat i ho fa a la pregunta com.

Autora:

Neus Ribas Varó

Inici
Disminuir mida de lletra
Augmentar mida de lletra
Ajuda
Anterior
Següent
Índex Apartats
Has de visitar els apartats anteriors abans de visitar aquest